Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Булстоун 07
Булстоун 07
Адрес:
Мездра, ул. Брусенско шосе 1
Телефони:
0896502118
Уеб сайт:
E-mail:
office@bulstone07.com
Дейност:
Производство и търговия с продукти от естествен камък, най-вече врачански варовик
Ключови думи:
Булстоун 07, Врачански варовик, стъпала от врачански варовик, Блокове Врачански варовик, Слабове Врачански варовик, Слабове, Глиц, Плочи Врачански варовик

„Булстоун07” ЕООД е на пазара за естествени материали от близо десет години. Основна дейност на фирмата е производство и търговия с продукти от естествен камък, най-вече врачански варовик.

Дългогодишните традиции за добив и преработка на камък в района на Враца и околностите, и доказаните качества на врачанския варовик при строителството на сгради допринасят за успешното му разпространение и използване при всякакъв вид настилки и облицовки от естествени материали.

Благодарение на своя опит и професионализъм, екипът на фирмата успешно произвежда и продава врачански варовик не само на територията на България, а и по целия свят. Фабриката разполага с 2 бр. гатери за рязане на камък, 1 бр моногатер, линия за полиране на слабове, линия за калиброване и полиране на плочи до 60 см, 2 бр. мостови фрези с ЦПУ, глиц машина, струг и т.н.

Екипът на Булстоун 07 има богат опит в добива, производството и продажбата на продукция от естествен камък. Предоставяме на клиентите си безупречно обслужване, високо качество и селекция на врачански варовик. Продуктите ни са известни на световно ниво: Италия, Украйна, Унгария, Румъния и т.н.

Традициите в добива и преработката на естествен камък на територията на България датират от векове.

Белият врачански варовик е познат и използван в строителството на сгради и обекти с културна и историческа стойност в цялата страна, както е и традиционно използван при направата на паметници, мемориали и т.н.

Варовикът е седиментна скала, съставена предимно от калциев карбонат.

 Студо и мразоустойчива е, и с успех се използва при външни облицовки и изделия, без да се чупи или разрушава по някакъв начин.

Преобладаващият цвят на основата е кремав, като варира от много светло, почти бяло, до светло бежов цвят, с вариант за различни шарки и мотиви, в зависимост от района на добив на материала.

Врачанският камък е изключително мек и удобен за работа, като понася всякакъв вид обработка на повърхността – полиране, изкуствено състаряване, познато под името антик, бучардисване и т.н.

Едни от най-познатите и известни сгради в страната са облицовани с плочи от Врачански варовик – Съдебната палата в София, Катедрален храм „Св. Александър Невски”, Софийски университет „Св. Климент Охридски” ЦУМ, както и безброй сгради и паметници от регионално значение в цялата страна.

Благодарение на своите качества и изглед, Врачанският варовик намира своето място сред огромната палитра естествени материали от цял свят и е добре познат, приет и изп олзван далеч извън границите на България.

Ние в Булстоун създаваме красивият варовик, който може да видите в страницата ни за продукти и проекти. Ако сме подбудили интереса ви вижте как някои от машините и техниките ни работят в нашия youtube канал