Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Винербергер ЕООД
Винербергер ЕООД
Адрес:
София, ул. Св. Пимен Зографски 4
Телефони:
028066720, 028066727, 028066777
Уеб сайт:
E-mail:
office.bg@wienerberger.com
Дейност:
Производство на широка гама системи от керамични изделия
Ключови думи:
тухли, керамика, поротерм, терка, керамични изделия, блокове, стени, строителство, щурцове, подове, облицовки, производство, керемиди, алеи, пътеки, озеленяване

Винербергер стъпва на българския пазар в края на 2004 като Винербергер ЕООД. Дейността ни обхваща всички процеси - от производството, въвеждането на пазара и сертифицирането, търговията и техническото консултиране припроектиране и производство на широка гама системи от керамични изделия с марките Porotherm и Terca. 

Винербергер ЕООД стартира с внос от Унгария и Румъния на керамични блокове с вертикални кухини с марка Porotherm – един изцяло нов, но очакван и търсен от пазара качествен продукт. Първият ни проект „Реконструкция и модернизация на керамичен завод Луковит” е пуснат в експлоатация в края на 2007 година след близо 10 месеца на строителство.
 
С пускането в експлоатация на завода в Луковит Винербергер ЕООД цели да предложи на нашия пазар висококачествени изделия, произведени в България, с които да отговори на нарасналите изисквания на инвеститорите, строителите и крайните клиенти.
 
Заводът в Луковит е първият завод от ново поколение, не само на Балканите, но и в Европа. Инвестицията от 25 млн. евро обхваща комплексна реконструкция и модернизация на завода и оборудването в съответствие с най-новите технически стандарти, внедряване на най-нови технологии за редуциране на енергията за производство, както и подобряване условията на труд и създаване на благоприятна работна атмосфера, отговаряща на изискванията за безопасност на труда и здравните норми в страната.
 
Реализацията на проекта оказва положително въздействие върху заетостта на населението по време на строителството и експлоатацията и като цяло подобри инфраструктурата в региона. Наред с инвестиционния климат в областта се подобриха и икономическите и социалните показатели.
Като част от групата на Винербергер се ползваме с международния авторитет на компания с новаторски и екологично ориентиран дух на развитие.

Винербергер ЕООД е дъщерно дружество на Wienerberger AG - австрийски концерн с близо 200-годишна история, производител на керамични блокове за зидария с търговската марка POROTHERM.

Винербергер е международна компания с акционерно участие, представена в 26 държави. Централата на фирмата се намира във Виена, Австрия. Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на система от керамични изделия - голямоформатни блокове и щурцове POROTHERM и фасадна керамика и настилки TERCA.

В своята почти 200-годишна история всеки член на групата Винербергер залага на ценности и традиции, неподвластни времето. Благодарение на солидната основа на опит и иновативни решения се концентрираме върху ползата от нашия продукт за потребителя и опазване на околната среда. Стремим се към трайно и дългосрочно развитие, като съблюдаваме както икономическите, така и социални аспекти на производството.