Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Джи Пи Груп
Джи Пи Груп
Адрес:
София, бул. Черни връх 59 A
Телефони:
028169900q 028169999
Уеб сайт:
E-mail:
office@gpgroupbg.com
Дейност:
Изграждане на инфраструктурни обекти, промишлени сгради, жилищни комплекси и хотели
Ключови думи:
Джи Пи Груп, Джи Пи Груп АД, инфраструктурни обекти, жилищни комплекси, промишлени сгради, хотели, складови бази, ресторанти, обществени сгради офис, сгради, спортни бази, жилищни комплекси

 

Джи Пи Груп AД стартира своята дейност през 2004 г. като малка компания с тясно специализирана дейност в областта на изграждането и поддръжката на бензиностанции и газстанции на територията на цялата страна.

 

„Джи Пи Груп“ AД започва да инвестира в оборудване, сграден фонд, складови площи, автопарк и не на последно място в обучение на персонала.

Тези нови ресурси, както и отличните строителни постижения и коректното отношение към поставените срокове, дават резултат и на дружеството са възложени още по-отговорни проекти.

В периода 2007-2012 г. са цялостно изпълнени жилищните комплекси „Гърдова глава“ и „Мирамонте“, гр. София, както и комплексът „Правец Голф и Спа“, гр. Правец, за който „Джи Пи Груп“ AД получава престижната награда „Сграда на годината“ за 2009 г. в категорията за ваканционни хотели.

През 2008 година компанията започва работа на територията на „Петролно-снабдителна база „Илиянци“ в София – проект, завършен няколко години по-късно през 2012.

През 2009 компанията излиза от рамките на страната и реализира няколко проекта като ребрандиране и изграждане на бензиностанции на територията на Македония, Сърбия и Хърватия.

За кратко време „Джи Пи Груп“ АД печели редица проекти с обществено значение, сред които строежа на участъци от софийското метро – метростанции „Обеля“, „Надежда“, „Бели Дунав“ и „Ломско шосе“ (2010-2012 г.).

През 2012 г. компанията получава отличието „Сграда на годината“ за изграждането на метростанции „Бели Дунав” и „Надежда”, като наградата е за проект с най-значим принос в развитието на градската среда.

През същата година „Джи Пи Груп“ АД е избрана за главен подизпълнител по изграждането на комплекса за преработка на тежки отпадъци на територията на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Амбициозен проект, представляващ не само изключително предизвикателство, но и стимул за усъвършенстване на редица фирмени политики и технологии на строителство.

2013-та е годината, в която компанията печели общественото възлагане за разширяващото се метро в София - станциите при софийското летище, в кв. Младост и на бул. „Черни връх“. През същата година организацията завършва спортната зала към ПУ „Паисий Хилендарски“, за която получава награда „Сграда на годината“.

С цел по-ефективно разпределение на ресурсите на компанията и покриване на цялата страна, през 2014 г. Джи Пи Груп АД открива свой клон и офис в Бургас.

С оглед разширяването на сферите на дейност на компанията, се създават специализирани отдели по високо, пътно и ВиК строителство. Те поемат изграждането на знакови обекти като участък от Западната дъга на Oколовръстен път София и търговски център „Марково тепе МОЛ“ в Пловдив през 2015 г.

Един от най-големите проекти възложени на дружеството е изграждането на „Гаритидж парк“ – огромен комплекс с жилищни и офис сгради, училище и спортна зала. Работата по изпълнението на проекта започва през 2016 година наред с множество други възлагания.

Още 2 участъка от линията на метрото са спечелени и започнати през 2017 год. В компанията е имплементирана международно призната интегрирана система за управление на ресурсите.

 През 2018 г. Джи Пи Груп АД продължи своето разрастване и отвори нов филиал в Шумен. В града фирмата построи новата спортна зала АРЕНА Шумен. Завършена бе и новата складова и материална база на компанията в с.Мрамор.

Ра