Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Кастамону България
Кастамону България
Адрес:
с. Горно Сахране, обл. Стара Загора
Телефони:
043162890, 04357317
Уеб сайт:
E-mail:
info@keas.com.tr
Дейност:
Производство на дървени изделия
Ключови думи:
Кастамону България, планки от дървени частици, пдч с меланин, ламиниран паркет, панели за врати, декоративна хартия

Дружество Кастамону България е основано през 1969 год. Първият ни комплекс започна производството си през 1971 г. в Кастамону с производство на ПДЧ.

През 1975 год. в гр. Кастамону започва да функционира втората линия за производство на планки от дървени частици, с което производствения капацитет беше повишен.

Съораженията в гр. Кастамону постоянно се обновяват и развиват според новите потребности чрез допълнителни инвестиции в нови технологии.

В завода в гр. Кастамону продължава производството на Yongalam ( ПДЧ с меланин ) и Yongapan ( ПДЧ ), по стандарти за качество на най - високо ниво.

През 1979 год. в гр. Кастамону започва да функционира първата преса за меланин, първата преса за дървени покрития и линия за производство на дървен материал.

През 1990 год. са усилени инвестициите в интегрирания завод в гр. Гебзе. Инвестициите са отклонени в нови области, а съществуващите съоражения са модернизирани.

Първоначално са модернизирани линиите за покритие и производство на дървесни материали, които са пренесени от гр. Кастамону в гр. Гебзе. Година по - късно завършва строителството на съоражение за импрегриране в гр. Кастамону.

През 1992 год. е основана първата линия за производство на планки от дървени частици в гр. Кастамону беше възобновена и пренесена в гр. Гебзе. Влиза в експлоатация втората преса за меланин в гр. Кастамону.

През 1994 год. влиза в експлоатация първата в Турция линия за непрекъснато производство на MDF, която е важна инвестиция за нашата компания и за Турция.

За първи път в света и в Турция в завод за MDF се построява инсталация за генериране на електричество. По - късно се въвеждат в експлоатация линии за производство на лепило и за импрегниране.

През 1998 год. в гр. Гебзе започва да функционира трета преса за меланин. 1999 год. инвестициите са завършени и започва производство на ламиниран паркет Floorpan.

Днес в завода се произвеждат продукти с марките Medepan ( MDF ), Medelan ( планки с меланин ), Floorpan ( ламинат ), които се използват в производството на мебели.

През 2000 год. е закупен заводът Габровница АД, който се намира в района на Казанлък. Година по - късно инвестициите в съораженията в Габровница са завършени.

В резултат на тези инвестиции започва производство на Yongalam ( ПДЧ с меланин ) и Yongapan ( ПДЧ ), които са продукти с най - високо качество.

В гр. Гебзе започва да функционира и втората линия за импрегниране, а в Румъния - заводът за производство на шперплат.

През 2002 год. в завода в Румъния започва производство на панели за врати Doorpan.

Инсталацията за втората линия за MDF е завършена и производството започва през юли 2003 год.

Година по - късно започват строително монтажните работи в завода за производство на планки от дървени частици в гр. Балъкесир. В завода в гр. Гебзе започва да функционира линия за печат Printoan ( за боядисани планки ).

Предлага следните продукти:
- Ламиниран паркет;
- Планки от дървени частици;
- Панели за врати;
- Пресован панел от дървени стружки;
- Декоративна хартия с меламиново покритие и др