Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Оргахим АД
Оргахим АД
Адрес:
Русе, бул. Трети март 21
Телефони:
0882650470, 082886223, 082886314
Уеб сайт:
E-mail:
info@orgachim.bg
Дейност:
Строителни материали
Ключови думи:
лакове, бои, емайллакове, лепила, грундове, електроизолационни лакове, смоли

Оргахим АД е дружество, което български производител на лакове, бои, емайллакове, лепила, грундове, електроизолационни лакове, смоли.

Фирмата е единствен производител в страната на анхидриди и най - голям производител на пластификатори и алкидни смоли.

Регистрираните търговски марки на Оргахим са: "Фасаген", "Рувипласт", "Алутин", "Балкид", "Винакол", "Protecta", "Mefisto", "Леко", „Хамелекон”, "Еманел", "Благо", "Deko Professional", “Casa Bella”, "Spirit".

През 2011 година фирма Оргахим АД чества 110 години от основаването си. Получила началото си през далечната 1901 година, фирмата преминава през множество трудни години на икономически кризи, регионални и две световни войни.

От една малка фабрика при създаването си днес Оргахим АД е съвременно промишлено предприятие с богата производствена гама и модерно оборудване даващо възможност за производство на продукти изцяло отговарящи на строгите европейски изисквания за качество и опазване на природата и човека.

С повече от 40 години опит, в момента Поликолор е водещият производител на лакове, бои и смоли в Румъния. Основните сегменти на пазара за покрития, в които работи Поликолор са декоративните бои, автобоите, авто OEM, както и продуктите за индустриални покрития и покрития за дърво. 

През Август 1998 г. Поликолор закупи 51% от акциите на Оргахим, водещият производител на покрития, смоли и Фталов Анхидрид в България. Оргахим АД е създадена през 1901 и в момента е на водеща позиция на пазара за покрития в България. Фталовият Анхидрид се изнася основно за европейски държави, най-вече в Турция и Гърция. 

През 1998 започна видима промяна в стратегията на маркетинга и продажбите на Групата, със засилено внимание към разработката и поддръжката на марки на местно ниво и по-голямо внимание в ключовите точки на продажбите и дистрибуцията. 

На оперативно ниво, дейността Групата е насочена предимно към увеличаване ефективността на производството и качеството на продуктите, като същевременно се намаляват разходите посредством ограничаване на инвестициите в ново техническо оборудване. 

Стратегията на Групата е да достигне водещата позиция на пазара за покрития и смоли в Югоизточна Европа като става все по - силна на местно ниво и като се търсят възможности за износ в Близкия Изток и Русия.

Предлагани продукти:
Архитектурни бои за дома;
Бои и емайллакове за дърво и метал - предназначени за боядисване на дървени, метални и други повърхности;
Бои за фасади и мазилки - продукти за вътрешно и външно боядисване на стени, тавани, мазилки, бетонни повърхности, фасади;
Лакове за мебели и дърво - предназначени за дървени изделия с приложение в мебелната промишленост и домакинството. Осигуряват UV защита и дълготрайна и биоцидна защита.
Съпътстващи продукти - предназначени за грундиране на дървени и метални повърхности, за разреждане на всички видове бои. Важен компонент от веригата за качествена защита на повърхностите, които осигуряват добра сцепление между основата и покривния слой.