Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Начало > Строителство > Инженеринг >
Сиенит Холдинг АД
Сиенит Холдинг АД
Адрес:
Пловдив, ул. инж. Асен Йорданов 7
Телефони:
032600160, 032682046
Уеб сайт:
E-mail:
mail@sienit.com
Дейност:
Строителство и инвестиции
Ключови думи:
строителство, инвестиции, Сиенит ООД, Пловдив, ваканционни и жилищни обекти
Сиенит Холдинг АД

Сиенит Холдинг АД е една от най-мощните български фирми в сферата на строителството и инвестициите. Дружеството е водещ строителен предприемач и ключов изпълнител на българския строителен пазар, благодарение на дългогодишния си опит в изграждането на крупни промишлени, логистични, инфраструктурни, енергийни, търговски, ваканционни и жилищни обекти. Разполага с голям екип от професионалисти и пълната гама машинно оборудване.

Разнообразната дейност се реализира чрез създаване и участие в редица дъщерни дружества, всяко от които със специфичен предмет на активност. Сиенит Холдинг инвестира в собствени проекти, както и извършва класическа строителна работа по поръчка на инвеститори. Дружеството изгради промишлените и логистични обекти на световни концерни като „Ферерро“, „Либхер“, „Сокотаб“, „Кауфланд“ и др. Участва в построяването на новия терминал на летище София, фирма от холдинговото дружество изпълнява част от строително-монтажните работи на софийското метро. Сегмент от дейността е и изграждането на фотоволтаични паркове, както и на бетонови фундаменти за ветрогенератори.

Сиенит Холдинг АД е пионер в създаването и развитието на индустриални зони в България. През 2005 г. компанията реализира първата индустриална зона в страната – зона „Раковски“, подкрепена от местната общинска власт, Българската агенция за инвестиции и Германо-българската индустриално-търговска камара.В момента дружеството разработва 5 индустриални зони около Пловдив - Марица, Раковски, Калояново, Куклен, Калековец и е в основата на най-голямата българска икономическа зона „Тракия“. Повече информация за индустриалните зони може да видите на /линк към сайта на зоните/. 

Сиенит Холдинг реализира съвместни проекти с чужди инвеститори от Израел, Италия, Великобритания, Китай. Акционерното дружество работи също с държавата и общините под формата на публично-частно партньорство.