Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Торготерм АД
Торготерм АД
Адрес:
гр. Кюстендил, ул. Овощарска 1
Телефони:
078528195, 078550935
Уеб сайт:
E-mail:
office@torgoterm-bg.com
Дейност:
Производител на професионално кухненско оборудване
Ключови думи:
Торготерм АД , Торготерм , производител на професионално кухненско оборудване, кухненско оборудване, професионално кухненско оборудване, производство на кухненско оборудване, кухни, оборудване за кухни, Скари, Фритюрници, Отоплители, Шкаф-маси отопляеми, Котлони, Тигани, Печки, Пекарни, Хладилни шкаф-маси, Изделия за работилници, Изделия за съблекални , Изделия за офиси, Миялни машини Конвектомати, Дообработващи изделия, Хладилници

„Торготерм” АД е публично акционерно дружество, основано през 1965 г. като предприятие за производство на професионално кухненско оборудване. От 2006 г. „Торготерм” е дъщерно дружество на „Металкомплектинженеринг” АД София, което е и мажоритарен собственик. Дружеството е сертифицирано по БДС EN ISO 9001:2008 - система за управление на качеството, БДС EN ISO 14001:2005 - система за управление на околната среда и
BS OHSAS 18001-2007 - система за управление на здравето и безопасността при работа.

Основната дейност на „Торготерм” е съсредоточена в две основни направления:

  •     Проектиране, производство, търговия и сервиз на професионално кухненско оборудване, предназначено за заведения за обществено хранене-ресторанти, барове, столове, детски кухни и др. Изделията се произвеждат от неръждаема стомана сертифицирана за производство на хранителни продукти.

Редица ресторанти на курортните комплекси „Албена”, „Слънчев бряг”, „Дюни”, „Златни пясъци”, „Боровец”, „Св. св. Константин и Елена” и др. са оборудвани от „Торготерм”.

  •     Производство на електрически табла, шкафове, навеси, пултове и надстройки от неръждаема стомана. Таблата и шкафовете отговарят на изискванията за степен на защита ( табла IP-66, шкафове IP-55 ) и се контролират от UL.

Продукция и от двата основни типа се изнася във Франция, Испания, Италия и други страни. Износът достига 80 процента от продажбите.

Благодарение на съвременния си технологичен парк, в който са включени лазерни комплекси, листообработващи центри и други машини с цифрово управление, „Торготерм” прилага гъвкави технологии и изпълнява поръчкови изделия. През 2010, този парк бе обогатен с автоматизиран технологичен комплекс за разкрояване и огъване на детайли от листов материал, по проект на японската фирма „Amada”. Проектът № BG161PO003-2.1.04 „Технологична модернизация в малки и средни предприятиа” по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007 - 2013 г. е реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

Със своите високи технологични възможности и компетентни специалисти „Торготерм” е винаги на разположение на своите клиенти и партньори.