Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Фриго - Макс ЕООД
Фриго - Макс ЕООД
Адрес:
София, Околовръстен път (кръстовището със Самоковско шосе)
Телефони:
0878646433, 0988832865
Уеб сайт:
E-mail:
office@gneiss-bulgaria.com
Дейност:
Фирмата е специализирана в добива и търговията на различни видове каменни облицовки от гнайс
Ключови думи:
Фриго - Макс ЕООД, гнайс, камък, търговия с гнайс, гнайс камък, скално-облицовъчни материали, скално-облицовъчни материали София, Ивайловградски гнайс, фелдшпат, гранати, андалузит, кварц, слюда, магматичен произход, парагнайси, шистозна текстура, облицовка, Камък за глиц зидария

Фирма Фриго – Макс ЕООД се е утвърдила като един от най-търсените партньори в сферата на добив и търговия със скално облицовъчни материали. Ние разполагаме с находища за гнайс в източните Родопи в района на Ивайловград на площ от 450 дка. Концентрирали сме дейността си върху добива,обработката и търговията на камъка.

Ивайловградския гнайс се характеризира с високата си здравина, устойчивост на атмосферни условия и грапавата нехлъзгаща се повърхност.

Затова се нарежда сред най-предпочитаните скално-облицовъчни материали използвани в изграждането на екстериорния и интериорния дизайн в съвременното строителство.

Предимства на гнайс камък

 

  •     Устойчив на температурни промени
  •     Нехлъзгаща се повърхност
  •     Разнообразие от размери и дебелини
  •     Универсално приложение
  •     Разнообразие от цветове
  •     Устойчив на износване
  •     Подходящ за интериорни и ектериорни приложения
  •     Всички камъни могат да бъдат рециклирани и употребени повторно

Ивайловградски гнайс

Гнайсът е често срещан и широко разпространен вид скала, отнасяща се към метаморфните скали с висока степен на регионален метаморфизъм.

Обикновено гнайсът е съставен от фелдшпат, гранати, андалузит, кварц и слюда. Цветът на скалите се определя от минералите, които съдържат. Според произхода си се разделят на ортогнайси (магматичен произход на протолита) и парагнайси (седиментен произход на протолита).

Това са едрозърнести (едрина до няколко милиметра) с ивичеиста и шистозна текстура скали, които са фундаменталната скала за Източните родопи.

Добиваният в Родопите и района на Ивайловград гнайс се среща в две основни разновидности – сребристо-сив и златисто-кафяв. Характеризира се с висока устойчивост на температурни промени и грапава, нехлъзгава повърхност, която го прави приложим както за интериорни, така и за екстериорни приложения.