Строителен Портал - stroitelstvoto.bg предназначен за представяне и презентация на всички фирми свързани със строителна дейност
Хемус-М АД
Хемус-М АД
Адрес:
Мездра, ул. Хр. Ботев 1
Телефони:
091091999, 091091960
Уеб сайт:
E-mail:
sales@hemusmarble.com
Дейност:
Добив и обработка на скално облицовъчни материали
Ключови думи:
Хемус-М АД, Хемус-М, Хемус М, Hemusmarble, скално облицовъчни материали, врачански варовик, облицовъчни плочи, разнокаменни изделия, кариери, мрамор, балустради

Хемус - М АД, гр. Мездра е завод, основан през 1949 год. с предмет на дейност: добив и обработка на скално облицовъчни материали и изделия от Врачански варовик – блокове, облицовъчни плочи и разнокаменни изделия. 

В началото на 2000 год. фирмата е приватизирана и в момента сме част от гръцката фирма VENUS MARBLE GROUP, която притежава собствени кариери в:

  • България, Мездра – добив на Врачански варовик от видовете “ЦАРЕВЕЦ” - Bravo Extra (на бяла основа) и “ИСКЪР” – Bravo Buff (на бежово-кремава основа) и завод за обработка на варовик и мрамор. Търговия с мрамори и гранити.
  • Гърция – добив на мрамор от вида “Vanillala Crema”, “Veneto” и “Azul Tropical”, както и завод за обработка на мрамори и варовик;
  • Изложбен и търговски център с разгърната площ от 3.000 м2 в Калифорния, САЩ

Хемус – М АД притежава търговска марка за облицовъчни плочи “Враца”, регистрирана през 1993 год. и има издадено свидетелство от патентното ведомство.

  • Добив на блокове с различни размери;
  • Слабове (фаши) с дебелина 2 и 3 см;
  • Облицовъчни плочи за под и стени в стандартни размери като 40 х 40, 60 х 30, 60 х 40, 60 х 60 и др. с дебелина 2 и 3 см;
  • Облицовъчни плочи с размери 30,5 х 30,5 и 40,6 х 40,6 с дебелина 1 см;

Изработват се и други разно каменни изделия като:

• колони, комплект колони с база и капител, балустради ( комплект горен и долен парапет и четири броя балустри ), фонтани, камини, различни модели каменни маси, рамки за врати и прозорци ( фасадъчни ), както и всякакви изделия по чертеж и размери на клиента.

•  Предлагат се и облицовъчни плочи от камък тип Глиц и Бучарда, както и плочи тип Антик (TUBOLD).

Фирмата притежава търговска марка за облицовъчни плочи Враца, регистрирана през 1993 година и има издадено свидетелство от патентното ведомство.

Продуктите на фирмата са добре познати и търсени не само в България и Европа, а и в Америка заради физико - механичните си характеристики, доброто качество на обработка и широкият спектър на продукти и области, в които могат да се използват.